Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari už Vettela nechce, potvrdil Binotto

Ferrari už Vettela nechce, potvrdil Binotto

Prostě se změnila situace?

Ferrari nás od začátku roku krmilo vyjádřeními typu "Vettel je naší první volbou". Později, po oznámení Vettelova odchodu z týmu, nám Matttia Binotto například tvrdil že: "Máme určitou perspektivu a když jsme mluvili se Sebastianem, zjistili jsme, že už nemáme stejné cíle. Krátkodobé nebo dlouhodobé." Jenže v Rakousku Vettel otevřeně řekl, že se s ním Ferrari ani nepokusilo dohodnout, dostal pouze nečekaný telefonát, že tento rok je jeho posledním v červené kombinéze.

Mattia Binotto nabízí vysvětlení. Pokud hádáte, že je to ten typ vysvětlení, ze kterého nebudete o nic chytřejší, tak máte pravdu. Alespoň přiznal, že se s Vettelem ani nepokusil dohodnout.

"Ano, v zimě jsme ho soukromě i veřejně ujišťovali, že bude naší první volbou. To mohu potvrdil," vysvětluje šéf Scuderie. "Je normální, že nás během zimy několik jezdců kontaktovalo s otázkou, zda existuje nějaká šance dostat se do našeho týmu. To na věci nic nezměnilo, Seb byl naší primární volbou.

Co se stalo potom? Virus. Pandemie změnila situaci. Změnila celý svět, nejen motorsport nebo pouze F1. Rozpočtový strop se výrazně snížil, je mnohem přísnější a nová pravidla byla odložena z roku 2021 na rok 2022, což jsou pro nás velké změny. Vývoj vozů byl zmrazen, tedy téměř zmrazen, a to až do konce roku 2021. Takže můžeme říci, že všechno se změnilo. Kromě toho, sezona nezačala, takže Seb nedostal příležitost ukázat na trati svou motivaci závodit za Ferrari. V tomto měl prostě smůlu.

Během odstávky jsme my, Ferrari, museli přehodnotit naši pozici a rozhodnout. Bylo to naše rozhodnutí, naše zodpovědnost. Pak jsme komunikovali s ním. Slyšel jsem, že byl překvapený. Ano, to si pamatuji, byl překvapený. Je to pochopitelné, je to normální. Akceptoval naše rozhodnutí, ačkoliv můžeme říci, že dodnes se s ním zcela nesmířil. Ale opět, je to normální, přirozená reakce."

Šéf Scuderie připravil jednomu ze svých jezdců nepříjemné překvapení. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ