Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamiltonovo kolo bylo z jiného světa

Hamiltonovo kolo bylo z jiného světa

Wolff je nadšený, Bottas zklamaný

Toto Wolff smekl pomyslný klobouk před včerejším výkonem Lewise Hamiltona v kvalifikaci na Velkou cenu Štýrska.

"Jen zřídka máte možnost vidět takové kolo. Kolo z jiného světa," řekl šéf týmu Mercedes po skončení kvalifikace. "Viděl jsem onboard z toho kola. S vozem balancoval zcela na hraně, vyhnul se aquaplaningu, úžasně pracoval s plynovým pedálem. Ani si nevzpomenu, kdy naposledy byl rozdíl mezi prvním a druhým v kvalifikaci 1,2 sekundy.

Jezdec a vůz splynuli v jedno. Perfektní vůz s pneumatikami v ideálním okně a pohonnou jednotkou se skvělými jízdními vlastnostmi se spojily s uměním a inteligencí závodního jezdce. Pouze za takových podmínek můžete být svědky tak úžasného výkonu."

To se asi nebude moc dobře poslouchat Valtterimu Bottasovi. Hamiltonův týmový kolega za ním ve stejném voze zaostal o bezmála 1,5 sekundy. Samozřejmě měl médiím co vysvětlovat.

"Na trati byly těžké podmínky. Čtvrté místo nebylo mým cílem, ale složité podmínky před nás kladou různé překážky," obhajoval se finský jezdec. "Myslím, že jsem nedokázal řádně zahřát pneumatiky, částečně kvůli tomu, že se mi na pravé přední brzdě dělala glazura. Kvůli tomu jsem nemohl využít potenciál vozu při brzdění, což je na mokré trati hodně špatné, protože jezdec potřebuje autu důvěřovat. Bylo to náročné a samozřejmě jsem teď zklamaný."

Promoklý Bottas opět ve stínu týmového kolegy. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ