Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci chválí Masiho

Jezdci chválí Masiho

Konečně se dostali na mokrou trať

Mnozí jezdci pochválili včerejší rozhodnutí ředitele závodů F1 Michaela Masiho zahájit kvalifikaci i navzdory dešti. Kolem 15. hodiny jsme dostali zprávu, že nad Red Bull Ringem začíná opět pršet a start kvalifikace byl odložen. O hodinu později se už ale nejrychlejší vozy světa proháněly po mokrém asfaltu navzdory pokračujícímu dešti. Viděli jsme pár jezdeckých chyb, výjezdů mimo trať a první část kvalifikace ukončila červená vlajka, ale také jsme byli svědky jedné z nejnapínavějších kvalifikací za dlouhou dobu.

"Podle mě by nám vždy mělo být dovoleno závodit i za takto extrémních podmínek," vyjádřil se nebojácný Kevin Magnussen. "Není správné tahat s sebou pneumatiky do extrémního počasí a nikdy je pořádně nevyužít. Dnes jsme je využili za podmínek, které skutečně můžeme nazvat extrémně mokrými. Tak to má být.

Není správné vyvěsit červenou vlajku na tak dlouho, že když ji vystřídá zelená, z boxů jedeme rovnou na pneumatikách do přechodných podmínek. Jindy se vyvěsí červená vlajka, aby jezdci na přechodných gumách mohli obout extrémní. Ano, když už kvůli aquaplaningu nedokážete jet na rovince rovně, tak tam je hranice. Ale nějaké louže na trati nejsou důvodem pro červenou vlajku."

"Když jsme vyjeli do Q1, trať byla fajn," přidal se Lewis Hamilton, vítěz kvalifikace. "Později se podmínky zhoršily, ale jsem rád, že nás nechali na trati. Byli jsme na hraně, ale to k závodění patří. Jsem rád, že nás o tuto možnost nepřipravili. Byl to výjimečný zážitek a bylo to pekelně těžké."

"Velmi, velmi, velmi těžké," přizvukoval Carlos Sainz, jenž svůj mclaren dostal na třetí místo. "Ale jsem rád, že nás nechali závodit. Tyto vozy dostanou z trati do vzduchu ohromné ​​množství vody. A že jí tam bylo opravdu hodně! Kdybychom tehdy nevyjeli, louže by byly jen větší a větší."

Sainz měl důvod k radosti, McLaren byl v kvalifikaci třetí naposledy v roce 2014. Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.CZ