Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

To ani nebyl předjížděcí manévr!

To ani nebyl předjížděcí manévr!

Ricciardo si stěžuje na Strolla

Daniel Ricciardo si stěžuje na Lanceho Strolla, jenž ho v závěru Velké ceny Štýrska vytlačil mimo trať. Jeho útok nazval zoufalým a nepovažuje ho ani za pokus o předjížděcí manévr.

Stroll se totiž po delším neúspěšném obléhání Ricciardova zadního křídla rozhodl brzdit do třetí zatáčky extrémně pozdě a vecpat se na její vnitřní stranu. Tak pozdě, že vůbec nezatočil do zatáčky a vyjel do vyasfaltované výjezdové zóny, přičemž Ricciardo na vnější straně musel také podržet volant rovně. Výsledkem bylo, že Stroll se mimo trať dostal před Ricciarda a před oba se posunulLando Norris, takže Australan klesl ze šestého místa rovnou na osmé.

"Vůbec mě nepředjel, pouze nás oba dostal mimo trať," postěžoval si Ricciardo. "Vždycky jsem k sobě kritický a vím, že jsem mu mohl zavřít dveře, ale tohle jsem opravdu nemohl čekat. Byl to zoufalý útok. Lando už byl za námi a on věděl, že musí něco udělat, jinak Lando protančí kolem něj. Jenže kdybych zatočil k vrcholu zatáčky, byla by z toho havárie. Frustrující závěr závodu.

Kdyby mě vytlačil a sám zůstal na trati, tak bych si nestěžoval. Pak by to byla moje chyba, že jsem ho včas nezablokoval. Ale když nás oba vezme mimo trať, tak to není předjížděcí manévr.

Sportovní komisaři kolizi prozkoumali a nazvali ji běžným závodním incidentem.

Stroll Ricciarda pěkně naštval. Foto: Racing Point

 

Zdroj: FORMULE.CZ