Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas se najednou stal nejžádanějším týmem

Haas se najednou stal nejžádanějším týmem

Mazepin chce koupit místo pro syna

Situace kolem personálního jezdeckého složení Haasu v sezoně 2021 se nadále zamotává. Na sedačku ve voze americké stáje si dělají údajně zálusk Sergio Pérez, Nico Hülkenberg, junioři Ferrari a do hry se znovu vrací věčný kandidát Nikita Mazepin. Naopak stávající zaměstnanci Kevin Magnussen a Romain Grosjean si prý již pomalu začínají balit kufry.

Mazepin momentálně nastupuje ve formuli 2 za Hitech a v průběžné klasifikaci mu patří, navzdory dvěma dílčím vítězstvím, až šestá příčka. I ta by mu nicméně zajistila potřebnou superlicenci.

U Haase si patrně myslí, že Nikitův bohatý tatínek Dimitrij by jim mohl vytrhnout trn z paty. Gene Haas sice nakonec podepsal novou dohodu Concorde, je ale veřejným tajemstvím, že by se ze závazků ve F1 rád vyvlékl, nejlépe prodejem solventnímu zájemci. A tím majitel obřího koncernu Uralkali určitě je.

 

Mazepin se pokouší do formule 1 proniknout už několik let. Foto: Force India

 

Mazepin starší se ostatně už před časem pokoušel bezúspěšně získat krachující Force Indii. Prohru v souboji s Lawrencem Strollem nesl velice těžce a měl tendenci transakci dokonce napadnout soudně. Teď se mu otevírá nová šance.

Šéf týmu Günther Steiner sice tvrdí, že o případné změně majitele nemůže být ani řeč (těžko také může uvést něco jiného), jenže jedním dechem přiznává, že v Soči se s Dimitrijem Mazepinem setkal. O čem jednali, je nabíledni.

Nikita je jedním z uchazečů o místo u nás pro rok 2021. Ve formuli 2 letos vypadá velice konkurenceschopně. Existuje ovšem mnoho lidí, z nichž vybíráme. Nemusíme pospíchat,“ předvádí Steiner bruslení na tenkém ledě.

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: Haas