Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Poprvé v nových barvách

Poprvé v nových barvách

Bird se svezl s jaguarem

V předchozích šesti sezonách formule E jsme mohli Sama Birda vídat u stáje Virgin. Během svého působení u tohoto týmu nasbíral celkem devět vítězství, přičemž jako jediný pilot v historii šampionátu dokázal v každé sezoně minimálně jednou triumfovat. Z hlediska umístění v celkovém pořadí pak pro něj byl nejvydařenější ročník 2017/2018, kdy skončil třetí.

Pro sezonu 2020/2021 ale britský pilot zatoužil po změně a přesouvá se k Jaguaru. Ve čtvrtek Bird absolvoval premiérové svezení s monopostem svého nového zaměstnavatele. Stalo se tak na letišti v britském Abingdonu. Kromě něj se tam v akci ukázal také jeho stájový kolega Mitch Evans.

„Dnes (ve čtvrtek) ráno jsem cítil velkou hrdost, že jsem si poprvé oblékl kombinézu Jaguaru a vydal se ve stopách skvělých jezdců, kteří za něj závodili. Spolu se svými inženýry jsem se dostával do tempa a už nyní máme skvělý vztah, na kterém budeme stavět. Je zde mnoho nových jmen a tváří a poznávání celého týmu si užívám," podělil se Bird o své první dojmy z nového působiště.

Sam Bird si poprvé vyzkoušel monopost Jaguaru. Foto: Jaguar

"Mitch a já jsme také společně strávili nějaký čas a oba jsme hladoví po tom, abychom týmu přinesli další úspěchy. Je před námi dlouhá sezona. Začali jsme ale dobře a příští měsíc se těším na představení vozu pro sedmou sezonu a na oficiální předsezonní testy ve Valencii,“ dodal.

V sezoně 2019/2020 obsadil Jaguar v týmovém hodnocení sedmé místo se ziskem 81 bodů. Nejvíce z této sumy, konkrétně 71 bodů, získal Evans. Novozélanďan si na konto připsal mimo jiné i jeden triumf, na který dosáhl při únorovém závodě v Mexico City, a celkově skončil sedmý. O zbylých deset bodů se postaral Evansův týmový kolega James Calado, který se v absolutní klasifikaci umístil na sedmnácté příčce. Poslední dva závody sezony ovšem musel kvůli povinnostem ve FIA WEC vynechat a byl zastoupen Tomem Blomqvistem. Ten ale žádné body nezískal.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Jaguar