Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buggyra čeká, jak dopadnou testy

Buggyra čeká, jak dopadnou testy

Na Silvestra už chce testovat

Stejně jako všichni ostatní účastníci Rallye Dakar, tráví také členové Buggyra Racingu první dny na saúdskoarabské půdě v povinné karanténě, zakončené testy na koronavirus. Teprve jejich úspěšný výsledek otevře cestu k převzetí techniky, testování a startu do vlastní soutěže.

Pod vedením našeho fyzioterapeuta Davida Janouška jsme si v úterý udělali vlastní odběry, abychom se ujistili, že nenastanou žádné komplikace. Ty před odletem jsme zvládli, a tak věříme, že teď už bude vše v pořádku,“ uvedl tiskový mluvčí stáje Jan Kalivoda.

Tomáš Enge se zatím musí spokojit s náhražkou volantu. Foto: Buggyra

Tým na hotelu navštívil honorární konzul České republiky v Džiddě Husejn Šobokši. „Dostali jsme důležité informace a nabídku pomoci, pokud bude zapotřebí. Pevně věřím, že ji nebudeme muset využít,“ zdůraznil Kalivoda.

Na vyhodnocení dnešních testů si pořadatelé vyhradili lhůtu až 24 hodin, což může představovat problém. „V přístavu totiž zavírají už ve čtyři odpoledne. Na čtvrtek máme naplánovanou zkoušku vozů, ale nikdo nám teď není schopný říct, jestli ji stihneme,“ dodal Kalivoda.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra