Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardova smlouva je na tři roky

Ricciardova smlouva je na tři roky

S McLarenem chce bojovat o titul.

Daniel Ricciardo se podělil o jeden detail ze svého kontraktu, o kterém se dosud pouze spekulovalo. Prozradil, že McLarenu podepsal smlouvu na tři roky, tedy za něj bude závodit ještě v roce 2023.

"Je na tři roky, takže budeme mít dost času dostat věci na správná místa," řekl Australan. "Tým se přitom už před mým příchodem začal hýbat správným směrem, měl výsledky a už má i stabilitu a nastavenou infrastrukturu."

Proč McLarenu věří nyní, když před dvěma lety dal přednost týmu Renault?

"Když jsem před pár lety vyjednával s McLarenem, tak pokud se nemýlím, Andreas (Seidl, šéf týmu) tu ještě nebyl a určitě ani James Key (technický ředitel). Právě byli v období přechodu. Výsledky nebyly dobré a zrovna hledali správnou strukturu své organizace. Teď už je to stabilní tým a já jsem potřeboval pouze zjistit, zda sem zapadnu. Nebudu tím, kdo dává skládačku dohromady.

Andreas je v týmu mimořádně důležitý. To se asi bude Zak (Brown, ředitel týmu) zlobit, že jsem tohle řekl a on si teď za ním půjde vyžádat vyšší plat... Ale ne, jen žertuji. Andreas se prostě chopil kormidla a nastavil správný kurz."

Ricciardo se již na okruhu Silverstone seznámil s MCL35M. Foto: McLaren

Ricciardo věří, že když F1 přejde na novou generaci vozů, McLaren se vrátí mezi špičkové týmy.

"Tady budu mít nejlepší šanci dosáhnout svého cíle. Nikdy jsem nechtěl jít do F1 pouze abych byl ve F1. Vždy jsem snil, že budu mistrem světa. A pořád sním! McLaren jde nahoru a pro mě je to nyní nejlepší šance splnit si svůj sen. Možná i nejlepší, jakou jsem kdy měl."

Zdroj: RaceFans, The Sydney Morning Herald, úvodní foto: McLaren