Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris si není jistý ani účastí ve Q3

Norris si není jistý ani účastí ve Q3

Alonsa vůz poslouchá od prvního kola.

Pátek v Algarve Landu Norrisovi na náladě moc nepřidal. V prvních dvou závodech sezony obsadil čtvrté a třetí místo a aktuálně je třetí v šampionátu jezdců, ale na kluzkém okruhu Portimão konkurenceschopnost McLarenu klesla do hloubky středu pole.

"Viděli jsme spoustu jezdeckých chyb, i já jsem je dělal. Je těžké poskládat dobré kolo za takových podmínek," přiznal mladý Angličan. "Je to tu jiné. Pneumatiky vydrží dva, tři kola a těžko určit, ve kterém z nich jsou nejlepší. Ani balanc vozu nebyl tak dobrý, jako v předchozích víkendech. Musíme ho zlepšit, pokud se chceme vůbec dostat do top 10. Momentálně si vůbec nejsme jisti, že tam budeme, ale bude důležité dostat se do Q3."

Nečekaně konkurenceschopné v pátek odpoledne vypadaly vozy Alpine. Fernando Alonso i Esteban Ocon se vešli do top 6 tabulky nejlepších dosažených časů.

"Dosud jsme vždy byli viditelně rychlejší než Alpine, jenže tento víkend jsou na tom mnohem lépe. Kvůli tomu je šance dostat se do Q3 mnohem menší. Prostě plus dva vozy, které asi nebude lehké porazit. Na jedné straně je to vzrušující, více podobně rychlých soupeřů, ale bude to pro nás těžké."

Kluzká trať a silný vítr dokáží zamíchat pořadím. Foto: McLaren

"Byl to dobrý den. S vozem jsem bezvýhradně spokojený," potvrdil Alonso. "Samozřejmě to byl pouze pátek, ale je dobré, že vůz poslouchal od prvního kola. V jsme do nastavení nešáhli, protože takto jsme s ním spokojeni."

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren