Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc se už těší domů

Leclerc se už těší domů

Ferrari je jen krůček za McLarenem.

Ve Španělsku se snad poprvé letos zdálo, že Ferrari je rychlejší než McLaren. A výsledek tomu odpovídá. Charles Leclerc obsadil čtvrté místo poté, co v závodě nejspíš pomýšlel i na to, že za zády udrží Valtteriho Bottase a vystoupí na stupně vítězů. Nakonec musí být rád, že za jeho zadním křídlem zůstal alespoň Sergio Pérez. Jinak ale Leclerkův závod nebyl extra vzrušující.

"Měl jsem dobrý start, v třetí zatáčce jsem zvolil vnější stopu a vyšlo to. Dobrou rychlost jsme si udrželi od prvního do posledního kola a čtvrté místo je prostě to nejlepší, co jsme mohli získat. Víme, že musíme na voze dále pracovat, abychom vyhráli boj o třetí místo," řekl Leclerc.

Ferrari nyní v Poháru konstruktérů ztrácí na McLaren pouze pět bodů a Leclerc je v šampionátu jezdců jeden bod za Landem Norrisem. A další závod se pojede v Leclerkově domovině.

"Monako je vždy speciální a konečně pojedeme před diváky, takže se už moc těším."

Leclerkův týmový kolega vyšel vítězně ze souboje s Estebanem Oconem a umístil se mezi dvěma vozy McLarenu.

"Vůz byl dobře vybalancovaný a dobře využil pneumatiky, ale potřebovali bychom vyšší rychlost na konci rovinky, aby předjíždění nebylo tak těžké. Musíme ještě pracovat na detailech, protože dnes jsem po dobrém startu mohl být i pátý," řekl Španěl, který do cíle dojel na sedmém místě.

Leclerc potěšil fanoušky Ferrari, ačkoli Mercedes za sebou neudržel. Foto: Ferrari

Zdroj: f1i, Motorlat, úvodní foto: Ferrari