Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gaslyho páté místo překvapilo

Gaslyho páté místo překvapilo

Dnes bude v nekompromisní defenzivě.

Sobotním vítězem neoficiální druhé ligy je, poněkud překvapivě, jezdec týmu AlphaTauri. Pierre Gasly se v posledních pár závodech ztratil z dobře bodovaných pozic, ale v Maďarsku hodlá udržet páté místo až do cíle.

"Popravdě, nečekali jsme, že budeme před Ferrari a mclareny. Příjemné překvapení," usmíval se po kvalifikaci Francouz. "Ve Q3 jsem dal opravdu dobré kolo. Hned jsem si řekl: "Tak tohle bylo dobré!" Ale nenapadlo mě, že budu před nimi. Bylo to těsné, ale máme to. Páté místo je skvělé.

Je nám jasné, že dlouhé stinty jsme v trénincích neměli tak dobré. Ale jsme na Hungaroringu, nejdůležitější je dobrá pozice. Hodně těžko se tady předjíždí. Takže naším plánem je dobrý start a potom bránění pátého místa až do cíle. Některé týmy mohou dát přednost dvěma zastávkám, ale ty vozy se ztratí z dohledu. To nám bude také vyhovovat, jelikož potřebujeme chladit pneumatiky v čistém vzduchu."

Silný motor nehraje na Hungaroringu důležitou roli a Gasly přesto poráží všechny soupeře. Foto: AlphaTauri

Hlavně díky Gaslymu drží AlphaTauri páté místo Poháru konstruktérů, ačkoli mu na krk dýchají týmy Aston Martin a Alpine. Júki Cunoda na týmové konto zatím přispěl pouze deseti body a včera vypadl hned v první části kvalifikace. Samozřejmě, neměl ideální přípravu, jelikož v pátek tvrdě havaroval a přišel tím o většinu dne.

"Ve třetím tréninku jsem potřeboval pouze být co nejvíce na trati, protože jsem potřeboval dohnat ztracený čas z pátku. Cítil jsem, že jsem našel rychlost a že jsem mohl dát dohromady dobré kolo. Měl jsem sebejistotu a zdálo se mi, že to bylo dobré kolo, ačkoliv bych rád měl více přilnavosti. Nechápu, kde jsem mohl ztratit tolik času."

Zdroj: Sky, AlphaTauri, úvodní foto: AlphaTauri