Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bojovník Gasly dostal raněné auto do třetí fáze

Bojovník Gasly dostal raněné auto do třetí fáze

Výměna motoru ho nebude stát nic

Mechanici AlphaTauri dostali včera večer práci navíc. Ve voze Pierra Gaslyho měnili motor.

Dalo se to očekávat. Francouz s neduživou pohonnou jednotkou kvalifikaci doslova protrpěl. Jen jeho zásluhou (a samozřejmě i s určitou dávkou štěstí) se auto dostalo až její třetí fázi. Do ní však už nevyjelo.

Na konci první části a hlavně na začátku druhé jsem zaregistroval značný úbytek výkonu,“ vysvětloval Gasly. „Zpočátku k němu docházelo jen v nájezdovém kole, když jsem dobíjel baterie. Potom ale přišly výpadky i v plném tempu. Nemohl jsem kvůli nim správně řadit a pořádně zahřát pneumatiky.

Gasly si užil své, výsledek ale nakonec zajel. Foto: AlphaTauri

Přihodilo se mu to i v rychlém kole na konci cílové rovinky. Agregát se ale pak na chvíli umoudřil a postupový čas se podařilo zajet. Naštěstí, protože při dalším pokusu se Gasly již vůbec nedokázal dostat do tempa.

Proto také desáté místo považoval za vrchol možného. „Mclareny by se i za normálních okolností nacházely mimo náš dosah,“ uznal. „Závod nebude jednoduchý, určitě se na mě zatlačí renaulty a Albon. Ale startovní pozice je na Hungaroringu hodně důležitá, takže věřím v nějaký ten bod.

Z výše uvedeného je jasné, že Gasly se vyhnul penalizaci, protože šlo o první výměnu v sezoně. Tým ji tak brzy ovšem určitě neplánoval.

Zdroj: FORMULE.cz