Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gasly přivezl týmu malé vítězství

Gasly přivezl týmu malé vítězství

Brawn ho posílá do lepšího týmu.

Za třemi jezdci z top týmů bojujícími o místa na stupních vítězů dojel do cíle Velké ceny Nizozemska Pierre Gasly z týmu AlphaTauri. Po zisku bramborové medaile se nekonala bujará oslava jako v Ázerbájdžánu, ale první místo za špičkou se menší stáji vždy počítá jako vítězství.

"Je to čtvrté místo, ale pro nás, pro AlphaTauri, je to takové malé vítězství," řekl spokojený Gasly. "Dokončili jsme závod před oběma ferrari, oběma mclareny, hned za třemi vozy top týmů. Měli jsme fantastický víkend, silnou kvalifikaci, velmi dobrý start a dobrou závodní rychlost a dohromady to udělalo perfektní víkend."

Jeden z nejnapínavějších momentů Gaslyho závodu přišel po zastávce v boxech. Buď musel rychle předjet matadora Fernanda Alonsa, nebo se smířit s tím, že Charles Leclerc dostane šanci dostat se před něj přes boxy.

"Věděl jsem, že nemám času nazbyt, protože Charles zůstal na trati. Nechtěl jsem mu umožnit overcut. Avšak zároveň bylo jasné, že jelikož s Fernandovým týmem bojujeme o pozici v Poháru konstruktérů, nedostanu od něj nic zadarmo. Ale viděl jsem, o kolik lepší jsem byl v předchozím kole v první zatáčce, takže jsem se pak do toho vrhl i z větší dálky a myslím, že se mi ho povedlo trochu překvapit."

Trochu překvapil i Ross Brawn, když ve svém komentáři ke skončené velké ceně zmínil, že Gasly by si zasloužil konkurenceschopnější vůz, než mu dává AlphaTauri.

"Pierre je stále populárnější a mezi jeho fanoušky klidně můžete počítat i mě," napsal Brawn. "Po tvrdé ráně, kterou pro něj musel být odchod z továrního Red Bullu, už dokázal vyhrát závod a nyní je z něj spolehlivý a rychlý závodník ve voze, který není tak dobrý jako tovární. Patří mu obrovské uznání za to, že to nevzdal. Budoucnost pro něj musí mít připravenou druhou šanci. Určitě nezůstane v rodině Red Bullu, pokud nedostane šanci vrátit se do továrního týmu. Na to je, podle mě, až příliš dobrý. Určitě ještě dostane šanci.

Gaslyho je třeba počítat mezi hvězdy budoucnosti. AlphaTauri pro něj může brzy být příliš malé. Foto: AlphaTauri

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: AlphaTauri