Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Häkkinena vyšla první chyba v DTM draho

Häkkinena vyšla první chyba v DTM draho

Na konec startovního roštu není zvyklý.

Buď všechno, nebo nic! Tak by se dala charakterizovat dnešní kvalifikace vozů DTM v Oscherslebenu. Na trati, přes kterou se o pár desítek minut dříve přehnala bouře takřka apokalyptických rozměrů, měli jezdci se svými stroji opravdu plné ruce práce.
 
Tradičně mají piloti během třiceti minut kvalifikace za úkol pouze se dostat do první desítky a zajistit si tak účast v super pole. Na Oscherslebenu tomu však bylo jinak. Jelikož do víkendového harmonogramu promluvilo počasí, byla druhá populární část kvalifikace zrušena. Stav po půl hodině byl tedy definitivní.
 
O tom, že nebylo času nazbyt, svědčila i taktika Mercedesu. Stuttgartští měnili pneumatiky na svých vozech v závodním stylu – během několika vteřin a přímo na boxové komunikaci. Audi si naproti tomu dovolilo luxus provést tyto procedury v klidu v garáži.
 
Smůlu si během těchto hektických okamžiků vybral hrdina ze Spa Mika Häkkinen. Ač jel na okruhu v Oscherslebenu poprvé, dokázal v průběhu víkendu jezdit na špici a spolu se svými skandinávskými kolegy kraloval tréninkům. Během svého druhého rychlého kola však riskoval příliš a poškodil vůz.
 
V ten moment pro něj kvalifikace skončila. Zatímco soupeři díky stále se zlepšujícím podmínkám s přibývajícím časem zrychlovali, finský jezdec jen bezmocně přihlížel snaze týmu dát vůz do pořádku. "Mechanici se snažili ze všech sil, ale další rychlé kolo už jsem absolvovat nemohl. Jsem zklamaný," okomentoval situaci Häkkinen.
 
První chyba tak hvězdu Mercedesu vyšla draho – do závodu bude vyrážet až z posledního místa.