Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso zůstává před dalším závodem nohama na zemi

Alonso zůstává před dalším závodem nohama na zemi

Silverstone prý není trať, která by Renaultu vyhovovala.

Vedoucí muž šampionátu Fernando Alonso prohlásil, že si nedělá žádné iluze vzhledem k závodu v Silverstone a je si vědom, že jej čeká těžký víkend. Cílem prý pro španělského jezdce zůstává umístění na stupních vítězů.
 
I když má za sebou jasné vítězství z Magny Cours, dobře ví, že trať v Silverstonu nikdy nebyla okruhem Renaultů a věří, že tempo budou diktovat McLareny.
 
"V Silverstonu občas těžce bojujeme, abychom byli vůbec konkurenceschopní. Právě proto bylo tak důležité vyhrát v Magny Cours," upozornil Alonso. "Pokusíme se dostat na stupně vítězů a uděláme pro to maximum."
 
Španělský hrdina zároveň přiznává, že vítězství ve Francii pro něj bylo velkou úlevou a důležitým krokem k zachování ambicí na mistrovský titul, zvláště potom, co se mu nepodařilo bodovat v žádném ze zámořských závodů.
 
"Vyhrát tento závod bylo pro nás důležité z mnoha důvodů a také jsme na tom tvrdě pracovali. Vůz má nové prvky, které jsme testovali minulý týden v Jerezu, a věděli jsme, že budeme v Magny Cours rychlí."