Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc a Sargeant pojedou z boxů

Leclerc a Sargeant pojedou z boxů

Na jejich vozech se ještě pracovalo

Charles Leclerc a Logan Sargeant vyrazí do Velké ceny Španělska z boxové uličky. Mohou za to práce na jejich monopostech, ke kterým ještě před začátkem samotného závodu došlo.

Leclercovi se kvalifikace nevydařila. V levotočivých zatáčkách zápasil se zadní částí svého vozu a nakonec se kvalifikoval až na předposledním 19. místě. Italská stáj se tak rozhodla využít situace. Došlo k výměně celé zadní části vozu včetně zavěšení a převodovky. Monačan dostal i novou řidící jednotku a také zásobník energie.

"Zásadní pro něj bude, že dostane novou zadní část vozu. To by mu mělo vrátit důvěru v auto a také by měl mít jistotu, že ať už tam byl jakýkoli problém, tak je nyní vyřešen. Doufám, že ho dostaneme zpět na body," vysvětluje změny Jock Clear, který u Ferrari působí jako jezdecký kouč.

Charles Leclerc začne z boxů. Foto: Scuderia Ferrari


Leclerc sice nepojede z boxů, ale jeho výchozí pozice se prakticky nezmění. Spolu s ním totiž vyrazí z boxové uličky i Logan Sargeant. U Američana, který se kvalifikoval na poslední 20. příčce, došlo k úpravě zavěšení a také chlazení brzd.

Leclerc a Sargeant nejsou jedinými penalizovanými. Ještě před nimi byl potrestán Pierre Gasly. Pilot stáje Alpine dostal po kvalifikaci dvě třímístné penalizace za to, že zdržel Carlose Sainze a Maxe Verstappena. Kvůli tomu se propadl ze čtvrté pozice na desátou.

Zdroj: Motorsport, F1, PlanetF1, FORMULE.cz, úvodní foto: Scuderia Ferrari