Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Piastri předčasně prodloužil smlouvu

Piastri předčasně prodloužil smlouvu

McLaren se vyhne přestupovému kolotoči.

Loni Oscar Piastri nečekaně zdrhl z juniorského programu a místa náhradníka Alpinu, aby letos u McLarenu nahradil Daniela Ricciarda. Nikdo nečekal, že to bude mít vedle talentovaného a již zkušeného Landa Norrise snadné, avšak Australan ukázal, že je také talentovaný. Pódiová umístění se mu sice nadále vyhýbají (kromě druhého místa ve sprintu v Belgii), avšak rychlostně za týmovým kolegou zpravidla moc nezaostává, přestože bodové konto má poloviční.

A tak, přestože měl smlouvu i na rok 2024, mu tým nabídl prodloužení o další dva roky. Po podpisu je tedy 22letý jezdec k McLarenu připoután do konce roku 2026. Velká většina jezdců má kontrakty podepsané do konce roku 2024, příští rok se proto očekává velmi zajímavý přestupový kolotoč. McLaren se však nezúčastní, jelikož Norris má smlouvu do roku 2025.

"Jsem nadšen, že partnerství s McLarenem potrvá ještě léta," řekl Piastri. „Chci s týmem bojovat o přední pozice a základy těchto úspěchů už byly položeny. Tým mě fantasticky přijal, vybudovali jsme si vztah, díky tomu se tady už cítím jako doma. Hodně do mě investuje, díky tomu se cítím být ceněným členem týmu. Když mi byl uprostřed první sezony nabídnut delší závazek, vůbec nebylo nad čím přemýšlet.

Piastri bude minimálně první čtyři sezony ve F1 závodit za tým McLaren. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren