Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hlasujte pro vhodný formát kvalifikace

Hlasujte pro vhodný formát kvalifikace

Na oficiálních stránkách formule 1.

Stejně jako ostatní fanoušci po celém světě i vy máte možnost hlasovat pro jeden ze dvou navržených formátů kvalifikace na oficiálních stránkách formule 1.

Současný jednokolový formát se stal terčem kritiky v hlasování pořádané FIA, kterého se zúčastnilo přes 93 000 čtenářů.

Klikněte na tento odkaz, kde můžete hlasovat pro variantu 1 (Proposal 1), variantu 2 (Proposal 3), současný formát (Current format) a nebo můžete zvolit, že nemáte žádnou preferovanou volbu (No preference) - klikněte na jeden z odkazů na konci článku.

Návrh 1 (Proposal 1) slibuje dvě pětadvacetiminutovky oddělené desetiminutovou přestávkou. Počet měřených kol není omezený, každý jezdec ale musí v každé části zajet měřený čas. Pořadí na startu určí součet nejlepších časů z obou částí.

V Návrhu 2 (Proposal 2) se pojede 60 minutová kvalifikace. Po prvních patnácti minutách odpadne pět jezdců s nejhoršími časy (ty se na startu seřadí na konec). To samé se opakuje při druhé patnáctiminutovce s tím, že nikdo si nepřenáší časy z patnáctiminutovky první. V posledních třiceti minutých si to deset nejlepších rozdá o umístění na startu v první desítce (opět se nepřenáší časy z dřívejška).

Počet kol ani tady není omezen stejně jako nejsou stanoveny žádné limity ohledně paliva.

Oficiální stránky formule 1 nezaručují, že by se preferovaný formát kvalifikace skutečně zavedl - jedná se navíc o dvě možnosti z několika, které týmy navrhly.

Po hlasování na stránkách formula1.com můžete hlasovat ještě jednou v naší anketě, abyste měli představu, jak se hlasování našich čtenářů vyvijí.