Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: Měl jsem hodně smůly

Alonso: Měl jsem hodně smůly

První zatáčka ukončila naděje na body.

Hned první zatáčka vyřadila leadera šampionátu Fernanda Alonsa ze souboje o body v maďarské Grand Prix. Španělský jezdec po kolizi s Ralfem Schumacherem poškodil a následně ztratil přední přítlačné křídlo svého renaultu a naděje na slušný výsledek bylo podle jeho slov ty tam.
 
"Všechny naše naděje na zisk bodů skončily v první zatáčce, kde jsem přišel o křídlo," nechal se po závodě slyšet Alonso. "Měl jsem při té kolizi hodně smůly."
 
Jezdec Renaultu nešetřil ani kritikou na stranu svého soupeře z Toyoty - mladšího z bratrů Schumacherových. "Starty s Ralfem jsou pokaždé těžké, protože vás vždy překvapí všemi svými manévry, které dělá."
 
Zároveň však přiznal, že takové věci jsou součástí závodění. "Věděli jsme, že start bude komplikovaný a že se podobné věci mohou přihodit. Někdy se to stane mě, jindy zase Kimimu."
 
Poté, co jej kolize donutila zamířit už v prvním kole do boxů, měl Alonso jediný cíl – dokončit závod co možná nejlépe. "Po tom incidentu jsem si myslím poškodil i nějaká křidélka a podvozek. Vůz pak spolu s časy nebyl vůbec v pořádku."
 
"Rozhodl jsem se tedy kroužit a jet s nízkými otáčkami, protože jsem věděl, že to bude důležité pro kvalifikaci v Turecku. Takže jedenácté místo je lepší než to poslední."