Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Enge se vrací v Kentucky na závodní trať

Enge se vrací v Kentucky na závodní trať

"Je to pro mě pochopitelně velká úleva."

Tomáš Enge dostal po středeční lékařské prohlídce od lékařů zelenou k návratu na závodní trať, o tomto víkendu ho čeká závod v Kentucky.

Český jezdec utrpěl dvě praskliny obratlů při nehodě v Nashvillu a při nabitém letním programu IRL musel vynechat dva závody. Ve středu absolvoval v Indianapolis další lékařskou prohlídku, po které mu lékaři oznámili, že nic nebrání jeho návratu na závodní trať:
 
Je to pro mě pochopitelně velká úleva,“ řekl Enge. „Tři týdny jsem se nemohl dočkat chvíle, kdy znovu usednu do mého vozu RockStar Chevy. Lidé z mého týmu po celý letošní rok tvrdě pracovali a je čas, aby se dočkali skvělého výsledku. Lékařský tým IRL jednoznačně patří k nejlepším na světě a dobře se o mě starali. Ale upřímně řečeno doufám, že je teď dlouhou dobu neuvidím.
 
Enge se ve své premiérové sezoně s týmem Panther Racing blýsknul zejména skvělými výsledky v kvalifikaci, jeho maximy jsou druhé místo v Texasu a třetí příčka v Homesteadu. Nejlepším výsledkem v závodu je sedmá příčka z Richmondu, kde ho těsně před cílem vyřadila z boje o stupně vítězů kontroverzní penalizace. I přes neúčast ve dvou závodech se Enge dělí s Dariem Franchittim o vedení v soutěži o nejvíce nejrychlejších kol závodu.
 
Na Engeho návrat do kokpitu se hodně těší i celý tým Panther Racing. „Je skvělé, že Tomáš je zpátky ve voze RockStar,“ řekl John Barnes, spolumajitel týmu. „Všichni víme, že tento kluk má blízko ke skvělým výsledkům a jsme rádi, že je zpět v sedle. Je jedním z nejtalentovanějších a nejuniverzálnějších jezdců ve startovním poli. Buddy i Townsend odvedli při záskoku dobrou práci, ale víme, že Tomáš je schopný jezdit vepředu a vyhrávat závody. Jsme nadšeni, že je zpátky.
 
Ovál v Kentucky hostí závody IRL od roku 2000. Jeho tvar připomíná písmeno D, délka oválu činí 1,5 mile. Jezdci ho v závodu odjedou 200x. Loni se z triumfu radoval Adrian Fernandez.
 
Časový program (SEČ)
 
Sobota, 13. srpna
16:00-17:30 - Volný trénink
18:30-20:00 - Volný trénink
22:30 - Kvalifikace
 
Neděle, 14. sprna
16:30-17:00 - Volný trénink
21:45 - Závod na 200 kol
 
Přímý přenos na programu Galaxie sport začíná ve 21:30hod.