Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Toyota nečekaně představila svůj vůz na novou sezonu

Toyota nečekaně představila svůj vůz na novou sezonu

Zonta a Panis zůstávají s týmem.

Toyota nečekaně představila vůz na příští sezonu, ponese název Toyota TF106. Stáj formule 1 se sídlem v Kolíně nad Rýnem je ale svými dřívějšími představeními vozů známa již od svého debutu v roce 2000.

"Na TF106 pracujeme již od konce roku 2004," řekl technický ředitel týmu Mike Gascoyne, který si od toho slibuje výhodu nad konkurencí.

TF106 bude na okruzích jezdit již tento týden při testech v Barceloně.

"To nám umožní vyvinout mechanické části vozu ještě před nasazením nového aerodynamického balíku před prvním závodem v Bahrajnu," řekl Gascoyne. "Tahle strategie nám umožnila být extrémně konkurenceschopnými na začátku letošní sezony."

TF106 je vývojovým stupněm TF105B ake s motorem V8, který zavádí pravidla příští rok.

Šéf oddělení motorů Luca Marmorini je přesvědčen o tom, že nový motor bude stejně tak spolehlivý jako předchozí - loni vinou selhání motoru odstoupila Toyota jen jednou.

"Díky tomu, že jsme začali V8 testovat dříve, jsme překonali dětské nemoci," řekl Marmorini. "3. listopadu jsme na dynamometru odjeli délku dvou závodů, testy zahájíme s motorem RVX-06, který je už nyní plně připraven závodit. Nyní budeme hledat jeho limity."

Toyota V8 poprvé testovala 31. března, den poté, kdy se v Malajsii Toyota poprvé dostala na stupně vítězů.

S týmem zůstávají všichni jezdci, Jarno trulli, Ralf Schumacher, Ricardo Zonta coby třetí jezdec a Olivier Panis coby testovací pilot.