Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Aguri bude řešit, co dál s Idem

Aguri bude řešit, co dál s Idem

Suzuki: "Osobně bych s ním pokračoval, ale není to jen na mě."

Po GP San Marina má nová japonská stáj Aguriho Suzukiho o starost víc. Juiči Ide byl pod drobnohledem vedení už po nevýrazných výkonech z úvodu sezóny a nyní se bude rozhodovat o tom, zda Ide v týmu zůstane či nikoliv.

Bývalý jezdec formule Nippon se kvalifikoval až 1,7 sekundy za týmovým kolegou Satem. V závodě pak poslal hned v prvním kole z trati Christijana Alberse a při kolizi si poškodil vůz.

Ide nemá na rozdíl od Sata zkušenosti s F1 a před sezónou natestoval nejméně ze všech pilotů. "Náš tým je nový a on neměl před Bahrajnem tolik prostoru během testů," přiznal šéf týmu Suzuki, podle něhož Ide neměl dostatek času porozumět chování vozu a pneumatik.

"Ohledně jeho budoucnosti není ještě rozhodnuto. Rád bych ho měl v týmu i nadále, ale po tomto závodě budeme mít několik mítinků a pak se rozhodne. Osobně bych s ním pokračoval, ale není to jenon na mě."

V případě, že by Ide o své místo v týmu přišel, byl by nejspíš nahrazen jiným jezdcem ze země vychazejícího slunce. Vedení si totiž na své japonské image zakládá.