Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Toro Rosso nemá v otázce motorů stále jasno

Toro Rosso nemá v otázce motorů stále jasno

V úvahu přichází Cosworth V10 či osmiválce Ferrari.

Spolumajitel Scuderie Toro Rosso Gerhard Berger přiznal, že tým si ještě navzdory smluvním závazkům není jistý volbou motorů na příští rok.

Možností je několik. Tou nejpravděpodobnější je dodržení stávající smlouvy s Cosworthem na dodávku motorů V10, která končí se sezónou 2007. I přes protesty některých týmů by tak italská stáj jako jediná používala desetiválce s restriktorem i nadále.

V souvislosti s nejistou formou motorů Ferrari v úvodu sezóny se objevily také spekulace o možném přestupu Red Bullu na osmiválce Cosworth. Italský B tým by tak přešel na osmiválce Ferrari.

"Myslím, že Ferrari už nedostatky svých motorů vyřešilo, ale Cosworth považuji v současnosti za nejlepší," uvedl Berger. "Otázka motorů pro rok 2007 však ještě není vyřešena:"

Berger reagoval i na kritiku ze strany ostatních týmů. Příčina vězí podle něj v současné výkonnosti vozů Toro Rosso, které však nemají se svými předchůdci příliš společného.

"Podívejte, dříve jsme byli Minardi - tým, který vyvolával obrovské sympatie proto, že byl věčně poslední. Teď se však komentáře na naši adresu přiostřily. To je ovšem pochopitelné, protože zde nejsme proto, abychom byli poslední."