Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

A.J. Allmendinger končí u RuSportu s kamžitou platností

A.J. Allmendinger končí u RuSportu s kamžitou platností

Telekonference příliš světla do záležitosti nepřinesla

Jak už jsme v krátkosti informovali, tým RuSport dnes s okamžitou platností ukončil spolupráci se svým jezdcem A.J.Allmendingerem, který už nadále nebude pilotovat jeho vůz se startovním číslem 10.

Tato zpráva dnes v pravdě šokovala fanoušky série, neboť Allmendinger byl s týmem od jeho založení na podzim roku 2002 a ani majitel stáje RuSport Carl Russo v minulosti nijak nepopíral, že jedním z důvodů pro založení týmu bylo umožnit právě Allmendingerovi vstup do Champ Cars. RuSport a Allmendingerem vzali ztečí už šampionát Toyota Atlantic, který A.J. vyhrál v roce 2003 naprosto suverénním způsobem, navíc jako nováček v novém týmu.

O rok později už společně vstoupili do Champ Cars, kde si RuSport od začátku počínal velmi dobře a v loňském roce zaznamenal první vítězství s Justinem Wilsonem za volantem.

O důvodech náhlého ukončení spolupráce se stále ještě zatím pouze spekuluje a ani tisková konference týmu nevnesla do celé záležitosti více světla. Prozatím není ani jisté, zda Allmendiger najde místo u jiného týmu Champ Cars a jak se zachová jeho sponzor Red Bull.

Místo Allmendingera obsadí šampion série CART z roku 2002 Cristiano da Matta, který prozatím letos startoval v týmu Dale Coyne Racing. Da Mattovi se tak znovu otevírá možná cesta na vrchol.