Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

CCWS přichází o jedno ze svých es

CCWS přichází o jedno ze svých es

A.J. Allmendinger odchází za penězi do NASCAR

Šeptané zprávy o odchodu A.J. Allmendingera ze série CCWS do NASCAR, které způsobovaly v minulých týdnech vrásky na čelech nejen u fanoušků Champ Cars, ale i u vedení série, se včera ukázaly být pravdivými. Oficiálně bude odchod Allmendingera oznámen na dnešní tiskové konferenci, majitel týmu FCR Gerald Forsythe to však na přímou otázku ohledně budoucnosti jezdeckého složení týmu potvrdil již včera.

"Dnes jsem mluvil s A.J. a jeho agentem a oni mi oznámili  své rozhodnutí," řekl Gerald Forsythe, který angažoval Allmendingera poté, co byl A.J. vyhozen od týmu RuSport.

"Řekl jsem mu, že jsem zklamán, že náš celý tým je zklamán a že zklamáni budou i jeho američtí fanoušci, kteří v něm viděli budoucnost amerického formulového sportu. Ale popřál jsem mu vše nejlepší."

Allmendingerův prudký vzestup po přechodu do týmu Forsythe přinesl tři vítězství v řadě za sebou v Portlandu, Clevelandu a Torontu, ke kterým pak A.J. přidal další dvě v Denveru a Elkhart Lake. Úspěšný boj Američana s do té doby jasnou hvězdou CCWS Sebastienem Bourdaisem dokázal přilákat tolik potřebný zájem médií a pro Champ Cars to byl bezesporu tahák roku.

Ale právě tento prudký vzestup u Forsythe Racing přinesl lákavou finanční nabídku od týmu Red Bull Toyota, kterému A.J. pod tlakem svého nového manažera neodolal. Forsythe předložil Allmendingerovi nabídku na pětiletý kontrakt, který následně zkrátili na tři roky, ale podle Forsythe byly finanční požadavky Allmendingerova manažera naprosto nereálné.

"Chtějí tři miliony dolarů za rok plus odměny za vítězství, což za současného stavu není realistické," řekl Forsythe již minulý týden. "Já bych chtěl A.J. u týmu Forsythe, vedení CCWS by chtělo A.J. v naší sérii, ale ne za každou cenu."

Předpokládá se, že Allmendinger bude v příštím roce závodit v sérii Craftman Truck a v následujícím roce přejde do vrcholového seriálu Nextel Cup.