Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Zemětřesení v Champ Cars pokračuje

Zemětřesení v Champ Cars pokračuje

Od Forsythe Championship Racing odchází Mario Dominguez

Fanoušci ještě zcela nestrávili výměnu A.J.Allmendingera za Cristiano da Mattu u týmu RuSport a je tady další změna v jezdeckém složení jednoho z vedoucích týmů. Forsythe Racing se včera opět s okamžitou platností rozešel s Mario Dominguezem, oficiálně po vzájemné dohodě.

Mario Dominguez: "Společně se svými manažery jsme se rozhodli, že je v nejlepším zájmu mé další kariéry odejít z týmu Forsythe Racing. Moje pozice jasné stájové dvojky nebyla tím, s čím bych se chtěl spokojit v této fázi šampionátu a tak jsem přesvědčen, že nejlepší pro mou kariéru bude odejít tam, kde budu moci být na pozici stájové jedničky. Využiji jakýchkoliv možností dosáhnout takového postavení v týmu jakékoliv závodní série, ať už by šlo o Champ Cars, NASCAR, F1 či IRL. Ale vždycky budu vděčen panu Forsythovi, že mi umožnil startovat za jeho tým."

Přestože oficiální prohlášení týmu i jezdce jsou korektní, pro mexické fanoušky CCWS má tato změna  určitě poněkud hořkou příchuť. Dominguez byl posledním mexickým jezdcem v sérii, navíc je v celkovém hodnocení letošního šampionátu na lepší pozici než Paul Tracy a lepších výsledků letos dosahoval i ve kvalifikacích.

Je ale pravda, že při závodech způsobil dvě kolize, které vyřadily kromě jiných i právě Tracyho a v Houstonu stála jeho chyba tým téměř jisté vítěztví.

Obě změny otevřely dveře pro další spekulace ohledně změn v jezdeckých sestavách týmů. Je velmi pravděpodobné, že Domingueze u Forsythe Racing nahradí A.J.Allmendinger. Své kvality prokázal dostatečně a s Tracym ho pojí přátelství i fakt, že divoký Kanaďan byl po delší dobu jeho jezdeckým mentorem. Objevily se však i další možné vaianty, podle kterých by u Forsythe mohl skončit další Kanaďan Andrew Ranger a Dominguez by ho nahradil v kokpitu vozu stáje Mi-Jack Conquest, popřípadě by se do rošády zapojil ještě tým CTE Racing.

Na každý pád se však vyřešení hádanek ve složení týmů dočkáme brzy. Závod v Portlandu je již za dveřmi.