Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bourdais: "Tracy do mě naboural úmyslně."

Bourdais: "Tracy do mě naboural úmyslně."

Tracy ovšem za viníka označuje Bourdaise..

Sebastien Bourdais byl po kolizi se svým velkým rivalem Paulem Tracym při závodě v Denveru [čtěte zde] velmi rozzlobený. Málem došlo až na pěsti podobně jako v San José mezi ním a Alexem taglianim. Bourdais do Tracyho strčil, další souboj už byl ale pouze slovní. K incidentu došlo v poslední zatáčce posledního kola nedělního závodu.

Paula Tracyho ke konci závodu postihly problémy s palivovým systémem. V poslední zatáčce se Bourdaise snažil předjet, manévr však nezvládl a pro oba to znamenalo konec.

Francouz je přesvědčen, že Tracy kolizi způsobil záměrně.

„Předjel jsem Tracyho, který měl viditelně technické problémy. Chvilku poté do mě prostě najel. Je pravda, že měl problémy. Docházelo mu palivo, to ho ovšem neomlouvá. Vyřadil ze závodu největšího soupeře svého týmového kolegy. Myslím, že je jasné, že se do mě pokusil nabourat už o kolo dříve v zatáčce číslo tři. Pokoušel se o to i na cílové rovince, kde mě zavřel. Těsně před kolizí jsem Tracyho nijak nezavíral. Normální stopou jsem najížděl do zatáčky, pak se ale zezadu přiřítil on, šel příliš pozdě na brzdy a najel do boku mého vozu. Podobných provinění už několik má, doufám, že komisaři rozhodnou spravedlivě a dají věci do pořádku. Mohl to pro mě být výborný závod," řekl Bourdais.

Tracy se proti všem obviněním brání.

„Nemám se za co omlouvat. Sebastien si to vlastně celé způsobil sám. V posledních pěti kolech jsem měl velké problémy s palivovým systémem. Jak problémy narůstaly, Bourdais se začal přibližovat. V poslední zatáčce byl na vnějšku. Tvrdohlavě bojoval o dva body navíc a přehnal to. Takto to potom vypadá. Ale nepřekvapuje mě to. Ani se na něj nezlobím, ze závodu mě vyřadil už několikrát a tak jsem si už docela zvykl. Je to zkrátka jeho styl," řekl na svou obranu Tracy.