Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tracy přeje Bourdaisovi místo ve formuli 1

Tracy přeje Bourdaisovi místo ve formuli 1

"V Champ Car už dosáhl všeho."

Je známo, že Paul Tracy a Sebastien Bourdais se nemají zrovna v lásce. Měli mezi sebou několik konfliktů na trati i mimo ni.

Ohledně Bourdaisova zájmu vstoupit do formule 1 přeje Tracy francouzskému závodníkovi hodně štěstí. Bourdais by ovšem podle Tracyho byl velkou ztrátou pro Champ Car.

"Vím, že chce závodit ve formuli 1 a myslím, že si zaslouží dostat v ní šanci. Tady už vlastně dosáhl všeho. Čím déle ovšem zůstane v Champ Car, tím pro něj bude těžší dostat se do formule 1. Bylo by ale hezké, kdyby dostal příležitost," řekl možná s mírným nádechem ironie Tracy.

Mezi oběma jezdci stále vládne napětí. Značně se na tom podepsal incident při srpnovém závodě v Denveru. Tam Tracy po nezvládnutí předjížděcího manévru narazil do Bourdaise. Pro oba tím závod skončil.

Bourdais na Tracyho rozzlobeně vyjel. Oba mezi sebou prohodili několik jistě nepříliš lichotivých slov. Bourdais následně strčil do Tracyho. Kanaďan musel zaplatit pokutu 25 000 dolarů, byly mu strženy tři body a prodloužen podmíněný trest, který obdržel za kolizi v San Jose, až do závodu v Surfers Paradise. To ovšem neznamená, že by kanadský závodník změnil svůj styl:

"S A.J. Allmendingerem máme takový názor, že jsme zřejmě jediní, kteří se Bourdaisem nenechají převálcovat," prohlásil Tracy.