Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tracy penalizován za Denver

Tracy penalizován za Denver

Viceprezident Forsythu se ho ale zastává.

Paula Tracyho přišel závod v Denveru draho. Kromě peněžní pokuty mu byly strženy tři body a jeho podmíněný trest, který obdržel za dřívější rvačku s Taglianim, mu byl o jeden závod prodloužen.

Kanadský jezdec týmu Forsythe Racing naboural do vedoucího muže seriálu Sebastiena Bourdaise v poslední zatáčce v závodě. Bourdais jel na druhé pozici.

Ani jeden z vozů závod nedokončil. Bourdais a Tracy byli nakonec klasifikováni na šesté, resp. sedmé pozici. Incident vyvolal mezi oběma jezdci výbuch emocí, zejména Bourdais byl zmařeným závodem evidentně velmi rozzloben. Dokonce prohlásil, že Tracy kolizi způsobil úmyslně [čtěte zde].

Vedení Champ Car vydalo následující písemné prohlášení:

„Tracyho počínání na trati v Denveru bylo vzhledem k tomu, že je ve zkušební době, posouzeno jako nepřijatelné. Tracymu byla tedy udělena pokuta ve výši 25 000 dolarů, byly mu odebrány tři body a jeho podmíněný trest byl prodloužen až do závodu v Surfers Paradise."

Není však úplně jasné, jestli byl trest udělen za kolizi na konci závodu, nebo za blokování Bourdaise v předchozích dvou kolech.

Blokování je v poslední době v Champ Car poměrně tvrdě postihováno. V této oblasti se série přiblížila formuli 1. Každé vyjetí z ideální stopy při obraně pozice prý bude posouzeno jako blokování a potrestáno.

Neil Micklewright, viceprezident týmu Forsythe se domnívá, že Tracyho trest přišel za kolizi. Nepovažuje ho ale za spravedlivý, jednalo se prý o běžný závodní incident.

„Penalizace Paula Tracyho je podle mě nespravedlivá, rozhodnutí komisařů však musíme respektovat. Po závodě jsme netrpělivě čekali, jak se celá věc vyvine. Byli jsme si jistí, že penalizován bude Bourdais. Nebezpečně kličkoval na trati a po nehodě do našeho závodníka strčil.

Paul měl závod ztížený už od první zatáčky. Odvedl ale vynikající práci, postupně se propracoval až na druhé místo a i s vozem s technickými problémy dokázal jet rychle. Jel přímo mistrovsky, jsme proto velmi smutní, že závod nedokončil," řekl Micklewright.