Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Buddy Rice pojede v Mexico City místo Allmendingera

Buddy Rice pojede v Mexico City místo Allmendingera

Vítěz Indy 500 z roku 2004 do Champ Cars

Poté, co v roce 2000 vyhrál šampionát Toyota Atlantic, byl Buddy Rice předurčen k přestupu do seriálu CART. Jenomže s výjimkou jediného testu pro tým Chipa Ganassiho se tak nikdy nestalo. Ale příští měsíc v Mexico City svou šanci dostane.

Vítěz závodu 500 mil v Indianapolis z roku 2004 totiž zřejmě nahradí pro závod na okruhu v Mexico City v kokpitu vozu týmu Forsythe Championship Racing A.J. Allmendingera. Poté co A.J. ohlásil svůj odchod do NASCAR, rozhodl se zřejmě poněkud naštvaný Gerry Forsythe soustředit na budoucnost týmu.

"Musíme již teď myslet na rok 2007 a tohle je ideální příležitost, jak Buddyho vyzkoušet," řekl Forsythe, který ve středu ráno zavolal Allmendingerovi, že jeho služeb už nebude pro tým potřeba.

"Předpokládal jsem, že Buddy je ještě pod kontraktem, ale zjistil jsem, že tomu tak již není a tak jsem mu zavolal. Řekl mi, že by pro nás jezdil velice rád, protože nemá angažmá a navíc by skutečně chtěl jezdit pro konkurenceschopný tým. Otestujeme ho příští týden a navíc možná ještě nasadíme v Mexiku třetí vůz pro Michela Jourdaina."

"Zrovna jsem si koupil nový telefon a tak když se na displeji objevilo nějaké neznámé číslo, ani jsem to nezvedl. Ale pak jsem si přehrál vzkaz a když jsem slyšel, že to byl Gerry Forsythe, hned jsem tušil, o co jde," řekl Rice.

"Poslední roky nebyly dobré, ale já jsem říkal své manželce, že pokud budeme trpěliví,určitě něco dobrého přijde. A tohle je obrovská příležitost. Je to jedinečná příležitost a udělám vše, abych ji nepustil."

Buddy Rice téměř vyhrál šampionát IRL v roce 2004 poté, co nastoupil v týmu Rahal-Letterman za zraněného Kenny Bracka. Zvítězil v Indianapolis a v dalších dvou závodech, získal pět pole position a nakonec skončil třetí. Ale další dva roky přinesly jen rozčarování a zranění z tréninku v Indianapolis.

"Ještě jsem nezapomněl řídit auto," řekl Rice. "Vím, že je to teď pro obě strany jen zkouška. Ale nic by nebylo pro mne lepší, než v příštím roce řídit nové auto Champ Cars."