Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bourdais vzdává boj o přestup do formule 1

Bourdais vzdává boj o přestup do formule 1

Bude se soustředit na Champ Car a vytrvalostní závody.

Sebastien Bourdais se nikdy netajil tím, že by si přál závodit ve formuli 1. Trojnásobný mistr série Champ Car se však tohoto snu vzdává, jak dnes prozradil francouzskému L´Equipe.

"Myslím, že je po šancích. Je to smutné, ale je spousta talentovaných jezdců, kteří se nikdy do formule 1 nedostanou. Někdo by mohl říct, že to není fér. Formule 1 je ale prostě formule 1, nikdy nebyla fér," řekl sedmadvacetiletý Francouz.

Nejblíže měl Bourdais do formule 1 v době, kdy v testech přesvědčil tým Arrows, který mu nabídl smlouvu na post závodního jezdce. Arrows ovšem nedlouho poté zanikl.

Nabídky z týmů formule 1 sice Bourdaisovi přicházejí. Žádná mu ovšem nezaručuje post závodního jezdce. Bourdais by tak podle svých slov musel obětovat čtyři roky práce v Champ Car kvůli velmi nejistým angažmá.

Bourdais nehodlá napodobit jiné známé formulové jezdce, kteří přestupují do NASCAR. Bude se dále soustředit na závodění v Champ Car a ve vytrvalostních závodech. Rozhodně si prý nenechá ujít případnou možnost zúčastnit se příštího ročníku nejslavnějšího vytrvalostního závodu vůbec, tedy 24 hodin Le Mans. Bourdais se v Le Mans narodil.

"Vždycky jsem říkal, že se zúčastním tohoto závodu, kdykoliv budu moci. Je to závod, který bych moc chtěl vyhrát. Vyjednávání s Peugeotem snad někam povede. Zatím to ale není definitivní," řekl Sebastien Bourdais.