Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Justin Wilson získal prestižní cenu Grega Moora

Justin Wilson získal prestižní cenu Grega Moora

Nominováni dále byli Philippe, Tagliani a Hinchcliffe

Prestižní cena Grega Moora je každoročně udílena pilotovi, který svým jezdeckým talentem a chováním na trati i mimo ni nejlépe naplnil v daném roce odkaz tohoto talentovaného Kanaďana, jenž tragicky zahynul na oválu ve Fontaně v roce 1999. Greg Moore si dokázal svými výkony na trati získat respekt svých soupeřů, ale stejně tak svým chováním mimo trať získal srdce všech fanoušků, zástupců médií i členů týmů, kteří s ním přišli do styku. Cena, která je poctou této jedinečné osobnosti, se mezi fanoušky i mezi jezdci samotnými těší velké úctě.

V letošním roce byli na udělení této ceny navrženi Alex Tagliani, Justin Wilson, Nelson Philippe a James Hinchcliffe, kanadský pilot série Champ Car Atlantics, kterého jsme mohli vidět při závodě A1GP i u nás v Brně.

Na základě volby členů týmů, novinářů i fanoušků se držitelem ceny za letošní rok stal Justin Wilson, který převzal cenu na závěrečném banketu CCWS.  Wilson získal letos ve svém třetím roce v Champ Cars druhé místo v šampionátu a vybudoval si pověst jezdce gentlemana na dráze i mimo ni. Jeho skvělý výkon v Mexico City, kde se zraněným zápěstím svedl v posledních kolech strhující souboj se Sebastienem Bourdaisem, se stal skutečným vyvrcholením letošní sezóny. Vítěz závodu v Edmontonu je zároveň jedním z největších favoritů pro sezónu 2007.

Foto: Carol Stanley

Photo courtesy of Carol Stanley