Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren podporuje motokárového závodníka Rowlanda

McLaren podporuje motokárového závodníka Rowlanda

Whitmarsh: "Rowland není připraven stát se příštím Hamiltonem."

Čtrnáctiletý Brit, Oliver Rowland, se stal novým členem programu McLarenu na podporu mladých pilotů (McLaren and Mercedes-Benz Young Driver Support Programme). Stejný program přivedl od motokár až do formule 1 Lewise Hamiltona.

Rowland aktuálně závodí v motokárové soutěži JICA (Junior Intercontinental A).

Výkonný ředitel McLarenu, Martin Whitmarsh, řekl:

"Jsme potěšeni, že máme Olivera v našem programu. Předvádí svůj talent a odhodlanost, jakou u pilotů hledáme. Oliverovi se dostane široké technické a manažerské podpory od McLaren Racingu. Budeme s ním pracovat na fyzické kondici a zajistíme finanční investice pro jeho kariéru."

Rowland doufá v dlouhý vztah s McLarenem:

"Mít takovou podporu od společnosti, jejíž jméno je ve sportu jedním z největších, je fantastické a těším se, že časem upevníme náš vztah. Když dostanete příležitost jako je tato, nepřipouštíte si obavy z možného tlaku. Musíte se zaměřit na to, abyste dělali to nejlepší, a to mám teď v úmyslu."

Whitmarsh odmítá, že by byl Rowland připraven stát se příštím Hamiltonem.

"Žádný jezdec není příští Lewis Hamilton, nebo Nick Heidfeld, nebo Ricardo Zonta, kteří byli také podporováni naším programem. Každý pilot je jedinečný a my jsme Olivera nepřivedli do programu s cílem kopírovat kariéru Lewise."

"Vezmeme si to, co jsme se naučili během naší práce s ostatními piloty programu, a využijeme některé poznatky ve prospěch Olivera. Nehodláme ale dělat žádná srovnání."