Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Williams bude žádat vysvětlení

Williams bude žádat vysvětlení

Montoya: "Buď je slepý a nebo blbý."

Sportovní komisaři nehodlají nějak napomínat či trestat Michaela Schumachera za incident s Montoyou v prvním kole závodu a Williams nebude proti tomu rozhodnutí podávat protest. Nicméně týmový manažer požádá oficiální cestou o názor ředitele závodu.

"Ferrari to dělá neustále," řekl technický šéf týmu Patrick Head. "Nejsem tak znepokojený jako Juan Pablo, ale měli bychom se na to podívat.

Víme, že se v takové situaci nesmí vyjet ze stopy až k samému okraji na vnitřku dráhy, ale je potřeba také vědět, zda jezdec může vyjet až na samý vnější okraj dráhy," řekl Head.

Juan Pablo Montoya očekával, že Schumacher bude penalizován po skončení závodu a dodal, že by byl "překvapen, kdyby z toho Schumacher vyvázl jen tak."

"Dvakrát jsem se ho pokusil předjet a dvakrát mi zavřel dveře, pak do mě narazil a vytlačil mě z trati. Je to smutné, že musíme takto závodit. Říkal, že mě neviděl, že nevěděl, že tam jsem. Asi se zapomněl podívat.

V Tosa jsem se dostal před něj a on mě neviděl? Pak musí být slepý a nebo blbý. Vystrčil mě z trati. Chápu, že si musel bránit svou pozici, ale jak daleko může zajít?

Podívejte se na loňské Indiananpolis. Tam jsem dostal penalizaci já. A on nic. Pravidla nejsou fér. Měly by být stejné pro Ferrari i ostatní," hněval se Montoya.