Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Šéf Super Aguri vzdává poctu Mosleymu, Whitingovi a FIA

Šéf Super Aguri vzdává poctu Mosleymu, Whitingovi a FIA

Dělají nám to těžké, ale po takové nehodě jim za to děkuji.

Šéf Super Aguri Daniel Audetto vzdal poctu šéfovi FIA Maxi Mosleymu a technickému delegátovi FIA Charliemu Whitingovi v důsledku havárie Roberta Kubici při Velké ceně Kanady.

Kubica ve 27. kole vyletěl z trati, brutálně narazil do betonové zdi a pak se jeho vůz v kotrmelcích hrnul po závodní trati, až se zastavil o svodidla. Výsledkem byla jen lehounká zranění. (Ve skutečnosti Kubica do něčeho vrazil ještě před samotným nárazem do zdi - viz obr.)

"Jsem moc rád, že z tohodle Robert odešel po svých, když jsem tu havárii viděl, opravdu jsem myslel na nejhorší," řekl Audetto. "Být to před deseti lety, už by tu s námi nebyl.

Ale dnešní bezpečnostní opatření jsou úžasná. Co jej skutečně zachránilo je systém HANS. Když vidíte tu havárii, je to skoro neuvěřitelné.

Měl štěstí, ale musíme také poděkovat Maxi Mosleymu, Charliemu Whitingovi a FIA, protože pravidla tolik zpříšnili. Někdy si na to stěžujeme, zejména když musíme projít crash testy.

Těmi jsme letos párkrát neprošli, říkali jsme, že auto už je dost bezpečné. Ale když vidíte takovou havárii, pak jen můžete Maxovi a Charliemu poděkovat za to, že nám to dělají tak těžké."