Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Roberta Kubicu čeká ve čtvrtek 25minutová prohlídka

Roberta Kubicu čeká ve čtvrtek 25minutová prohlídka

Ta rozhodne, zda se rodák z Krakova zůčastní VC USA.

Robert Kubica byl již po dvou dnech po havárii při Velké ceně Kanady ujištěn, že může závodit o nadcházejícím víkendu ve Velké ceně USA.

Polský pilot hájící barvy týmu BMW-Sauber v pondělí opustil nemocnici Sacré-Coeur v pozoruhodně dobrém stavu a sám odjel z místa pryč.

Mluvčí týmu sdělil: "Místní doktoři mu dali zelenou, může tedy závodit."

Povinná černá skříňka ze zničeného monopostu ukázala náraz o 28 G při téměř 90°. Kubicovy pohmožděniny ale stále dávají naději Sebastianu Vettelovi a Timo Glockovi, kteří by Kubicu mohli nahrodit.

"Nejvyšší hodnota při nárazu by klidně mohla být i vyšší než 28 G, dle poškození způsobených na šasi," dodal inženýr BMW. Radio Kanada odhaduje v momentě nárazu až 40 G.

22letý rodák z Krakova musí ve čtvrtek projít 25minutovou prověrkou doktorů Mezinárodní automobilové federace (FIA). Čekají ho testy reakční doby, koordinace a duševní kapacity. Výsledky budou porovnány s kontrolním testem, který podstupují všichni piloti každý rok.

Hloučku novinářů před nemocnicí Sacré-Coeur Kubica řekl:

"Jsem v docela dobré kondici a doufám, že doktoři FIA řeknou, že jsem OK, abych se mohl zúčastnit závodu v Indianapolisu."

"Mario Theissen a další členové týmu mě přišli navštívit. Chci jim poděkovat stejně jako Jarnovi Trullimu, který také dorazil."

Na otázku, jestli se chce podívat na záznam nehody, Robert Kubica odpověděl:

"Viděl jsem ji, když jsem byl ve voze."