Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Podle Byrneho jezdí Schumacher lépe, než kdykoliv předtím

Podle Byrneho jezdí Schumacher lépe, než kdykoliv předtím

… a F2004 je nejlepším vozem postaveným Ferrari.

Šéfkonstruktér Ferrari Rory Byrne si myslí, že šestinásobný Mistr světa formule 1 jezdí letos lépe, než kdykoliv předtím. Michael letos zatím vyhrál doslova vše, co se dalo. Brzy navíc odstartuje do své v pořadí dvousté Grand Prix. Byrne si rovněž myslí, že F2004 je vůbec nejlepším vozem, jaký kdy Ferrari postavilo.
 
"Michael jezdí velmi dobře, ne-li ještě lépe, než si pamatuji. Pracoval jsem s ním v Benettonu a podle mého se od té doby neustále zlepšuje. Toto vítězství toho bylo dalším příkladem."
 
"Tento vůz je vůbec nejlepší jaký jsme kdy postavili. Každé auto však bylo od roku 2000, kdy jsme se dotáhli na soupeře, lepší. Byli jsme si jisti tím, že máme dostatečnou rychlost na to, abychom porazili své soupeře. Byli jsme rychlejší mezi zastávkami v boxech a to po celý víkend. V závodě Michael šetřil pneumatiky i auto a přesto se všem vzdaloval. To ukazuje náš potenciál."
 
Většina rekordů formule 1 již dnes patří Schumacherovi. Zdá se, že Michael přesně ví co dělá a působí uvolněným dojmem a to jak na trati, tak i mimo ni. Jediné, co mu letos zatím uteklo, byla první startovní pozice v San Marinu.
 
Rekord, který tak zatím Schumacherovi odolává, je počet ´pole positions´. Ten drží legendární Ayrton Senna. Brazilec odstartoval do závodu šedesát pětkrát z první startovní pozice. Pokud bude pokračovat trend, který Schumacher letos nastolil, může letos získat doslova vše.