Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Montoya se koncentruje na GP Španělska

Montoya se koncentruje na GP Španělska

Circuit de Catalunya nevyhovuje příliš jeho jezdeckému stylu.

Juan Pablo Montoya po skončení Grand Prix San Marina odpočíval a nezapojil se ani do testů. Kolumbijec se pokoušel maximálně koncentrovat na blížící se Grand Prix Španělska. 
 
"Většina týmů strávila v Barceloně mnoho času v rámci testů, takže jezdci znají okruh jako své boty. I my Barcelonu známe, strávili jsme tady letos třináct testovacích dní a odjeli 10363 kilometrů," vysvětlil Montoya.
 
"Ačkoliv v Barceloně testujeme běžně, nepovažuji tento okruh za jeden z mých oblíbených. Nevyhovuje totiž mému jezdeckému stylu. Nicméně zde podávám konzistentní výkony, vždyť jsem v GP Španělska získal během posledních tří let dvě druhá místa a jedno čtvrté. V roce 1998 jsem tedy vyhrál ve formuli 3000, ale to je již poměrně dávno."
 
"Po Grand Prix San Marina, která pro mne byla zklamáním, jsem se snažil odpočívat, abych opět získal koncentraci. Trénoval jsem a hrál golf. Závodní víkend začne pro mě, stejně jako pro některé další piloty, o něco dříve. Ve čtvrtek budeme hrát tenis v rámci charitativní akce nedaleko Barcelony. Doufám, že mě to povzbudí v přípravě na mé povinností závodního jezdce."