Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton k defektu: "Přehřál jsem pneumatiky."

Hamilton k defektu: "Přehřál jsem pneumatiky."

"Žádná chyba ze strany týmu."

Na otázku ohledně Lewisova defektu v závodě Brit odpověděl, že celá událost přišla bez varování. Už při výjezdu z osmé zatáčky zahlédl odlétávající žmolky gumy a jakmile začal brzdit do následující rychlé šikany, explodovala. Kolo se zablokovalo a poslalo vůz mimo trať. Navíc měl podle jeho slov štěstí, že cestou netrefil bariéru.

"Poté jsem se snažil dobelhat do boxů. Ten cár pneumatiky se plácal dokola jen těsně vedle předního křídla. Obával jsem se, že by s tím mohly přijít ještě další problémy, ale mechanici nenašli žádnou závadu a po výměně pneumatiky jsem se mohl vrátit do závodu."

Ze závodu není Lewis Hamilton až tak zklamaný. Ze začátku se snažil smazat ztrátu na vedoucí Ferrari, která trošku ztrácela vzájemnými souboji. Vydržel kroužit ještě o pár kol navíc, ale záležitost s pneumatikou mu celý závod pokazila. Nedělá si z toho velkou hlavu, to je prostě závodění, prozradil Hamilton v rozhovoru pro Autosport.

"Cítím, že na Monzu máme dobré auto, což budeme moci odzkoušet tento víkend. Do konce šampionátu zbývá 5 závodů, takže ještě není ničemu konec. Ztráta pár bodíků sice zamrzí, ale nahnat je zpět se dá kdekoliv. 5 bodů náskoku mi dává dobrou výhodu."

Jedno z možných vysvětlení poškození pneumatiky se skrývá v Lewisově stíhací jízdě:

"Šlapal jsem na to jak se dalo, jel jsem za vidinou vítězství a neustále se snažil dohnat Kimiho a Massu. Přehřál jsem pneumatiky, takže žádná chyba ze strany týmu."

Lewis Hamilton nezavrhuje možnost, že by se o titulu rozhodlo až v den posledního závodu v Brazílii, ale byl by rád, kdyby se tomu stalo dříve:

"Určitě nebudu řešit, jestli si dokážu vybudovat dostatečný náskok před koncem sezóny nebo jestli se rozhodne až na Interlagosu. Důležité je, jestli jej získám."