Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso doufá, že odvolání McLarenu nevyjde

Alonso doufá, že odvolání McLarenu nevyjde

Podle španělského šampiona by to poškodilo jméno F1.

Fernando Alonso si přeje, aby odvolání McLarenu proti rozhodnutí komisařů nevyšlo.

McLaren se odvolal poté, co se vedení závodu rozhodlo nepotrestat vozy Williamsu a BMW. Vyšetřování probíhalo na základě toho, že palivo v jejich nádržích mělo dosahovat nižších teplot, než je povolená norma.

Za současné situace tak stále není jisté, zůstane-li titul Kimi Räikkönenovi, protože při diskvalifikaci těchto pilotů by se Lewis Hamilton dostal na čtvrtou pozici, která by mu zaručila titul mistra světa.

Alonso však doufá, že se tak nestane, protože by to poškodilo již tak letoškem pošramocenou pověst formule 1.

"Byl by to vtip a těch už letos bylo dost," nechal se slyšet španělský jezdec. "Kdyby se něco takového skutečně stalo, mohlo by to pohřbít tento sport."

Fernando také otevřeně přiznal, že zvláště ve druhé polovině sezóny mu McLaren situaci mnoho neulehčil.

"Nevypadá to, že by tato sezóna vyšla příliš dobře," řekl. "Výsledek mluví za vše. McLaren ztratil titul pravděpodobně kvůli několika rozhodnutím, která učinili převážně v druhé polovině sezóny. Není tajemstvím, že mi příliš nepomohli.

To, co můj šéf prohlásil v Číně, že nejede proti Räikkönenovi, ale proti mně, vypovídá o určitých záměrech. Takže McLaren sehrál svou roli ve ztrátě titulu, ale na druhou stranu i Ferrari odvedlo svou práci lépe než kdokoli jiný.

V posledních závodech jsem měl jakoby svázané ruce a nohy. Neměl jsem žádnou sílu. Musel jsem se s tím prát, poslouchat co říkají, tím bylo ještě těžší dotáhnout ztrátu."

Přes všechnu kritiku ale ujišťuje, že zatím nevedl rozhovory s žádným jiným týmem: "Vím že jsou tu různé dohady, ale já jsem s žádným jiným týmem nevyjednával a taková je realita. Pokud nezůstanu v McLarenu, nemohu říci, že Renault je můj primární cíl."