Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Startovní listina letošního závodu 24 hodin Le Mans

Startovní listina letošního závodu 24 hodin Le Mans

Pod hlavičkou Charouz Racing dva prototypy LMP1.

Vytrvalostní závody nabírají na popularitě a nejinak je tomu v případě vlajkové lodi vytrvalostních závodů, 24 hodin Le Mans. Díky televizi Galaxie Sport a loni také agentuře BPA, která se postarala o komentář závodu přímo z okruhu La Sarthe, mají čeští diváci jedinečnou šanci užít si populárního závodu plnými doušky.

Jak to bude letos zatím není jasné, ale pořadatel závodu zveřejnil startovní listinu pro letošní ročník (zde). Co tedy v tento moment jisté je, že v královské kategorii prototypů LMP1 startují dva týmy s českou licencí.

Jedním z vozů je již na našich stránkách oznámený prototyp Lola B08/60 Aston Martin Coupé posádky Jan Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke, zatímco Charouzovu loňskou Lolu B07/17 Judd bude pod číslem 12 vodit nizozemský expilot F1 a vítěz Le Mans Jan Lammers, Klaus Graf z Německa a americký jezdec Greg Pickett, šéf stáje Cytosport, která se s týmem Antonína Charouze pro slavnou bitvu spojila.

O účast v letošním závodě se přitom ucházelo rekordních 88 zájemců.

"Každý, kdo se o závody jen trochu zajímá, dobře ví, co znamená start ve 24h Le Mans," řekl Antonín Charouz. "Potvrzení naší účastí je cennější i vzhledem k rekordnímu zájmu o účast. Pořadatelům se přihlásilo 88 zájemců!

Zároveň je to pro nás velká výzva pokusit se ve výjimečné kulise slavného boje o další úspěch, navázat na loňské osmé místo absolutně a páté mezi královskými prototypy.

Loni bylo podél dráhy La Sarthe okolo čtvrt milionu diváků, letos se vzhledem k ještě silnější startovní listině očekává nejméně tolik. Je velmi působivé být uvnitř takové sportovní show a bojovat o přední pozice."