Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Alonso očekává náročný závod a především kvalifikaci

Alonso očekává náročný závod a především kvalifikaci

Cílem Španěla bude dostat se do její třetí části.

Dvojnásobný světový šampion, Fernando Alonso, nebude mít s největší pravděpodobností tento víkend na růžích ustláno. Zdá se, že jeho Renault formu do Austrálie nepřivezl, a tak se Španěl bude muset poprat s obtížnou situací.

Alonso zajel v odpoledním tréninku až třinácté místo, na nejrychlejší čas svého bývalého týmového kolegy Lewise Hamiltona ztratil více než dvě vteřiny, což je zajisté zklamáním.

Sám Alonso přiznal, že jeho R28 postrádá výkon hlavně v kvalifikačním módu, při jízdě na delší vzdálenosti je to o poznání lepší.

"Myslím, že je stále ještě brzo," odmítal Alonso házet flintu do žita. "V prvním tréninku to s námi vypadalo o něco lépe než v tom druhém, i tak jsme byli ale poněkud vzadu. Stále si však nejsme jistí, jak na tom jsme v porovnání s ostatními.

Možná také budeme muset vylepšit náš výkon na jedno kolo. V tuto chvíli není nejlepší. Jsme vcelku spokojení s výkonem na delší vzdálenosti... ale potřebujeme dostat maximum z prvního měřeného kola.

Pořád nejsme přesvědčení, že jsme přijeli s našim největším potenciálem, takže to zítra bude pořádně náročná kvalifikace. Potřebujeme na výkonu na jedno kolo naplno zapracovat ve třetím tréninku a pokusit se vytěžit maximum."

Své šance vidí Fernando Alonso realisticky, chtělo by se možná říct, že pro někoho až pesimisticky.

"Není to těžké," odpověděl na otázku, zdali se mu zdá obtížné závodit s vědomím, že to nebude o vítězství. "Teď si musím dávat postupné cíle, tento víkend to není ani vítězství, ani stupně vítězů. Budeme se snažit dostat do třetí části kvalifikace a v neděli se pokusíme získat nějaké body.

Dále se uvidí, jak bude našemu autu sedět Malajsie. Každý závod bude nová výzva a nový cíl, vylepšení vozu budou přicházet po každé Grand Prix. Uvidíme, jak blízko budeme nejlepším týmům za pár závodů."