Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Richards nedá Villeneuvovi pokoj

Richards nedá Villeneuvovi pokoj

Atmosféra v týmu se prý po odchodu Kanaďana zlepšila.

Šéf stáje BAR, Dave Richards, se minulý rok rozhodl neprodloužit kontrakt Jacquese Villeneuva a nahradil jej Takumou Satem. Ve skutečnosti mělo dění související s odchodem Kanaďana podstatně pikantnější příchuť. Richards na Villeneuva útočí i po jeho odchodu  z týmu, což není dokonce ani ve formuli 1 příliš obvyklé. Poslední prohlášení hovoří o tom, že se atmosféra v týmu měla po odchodu Jacquese zlepšit.
 
Richards poslal Villeneuvovu kariéru ve formuli 1 k ledu. Je otázkou, zda-li se Kanaďanovi podaří návrat do nejrychlejší motoristické soutěže. Po odchodu Mistra světa z roku 1997 je v současné době jediným šampiónem ve formuli 1 Michael Schumacher.
 
Po příjezdu do dějiště prvního závodu letošní sezóny, GP Austrálie, Richards před novináři konstatoval: „V týmu dříve panovala napjatá atmosféra. Někdy si prostě nevšimnete významu a negativního náboje sporů až do té doby, než prostě zmizí.“
 
Villeneuve touží po návratu za volant některého z monopostů. Podobné komentáře mu to však rozhodně neulehčí. V zájmu objektivity je třeba připomenout i prohlášení Kanaďana z prosince minulého roku, které učinil pro magazín Autosport:
 
"Někdo nějak zařídil, aby paddock začal věřit tomu, že nemám rád testování, že nemám žádnou pracovní etiku, že nekomunikuji s médii a sponzory, že je se mnou těžké pořízení apod. Každý tomu začal věřit. Mezi týmy a v zákulisí formule 1 jsem získal velmi negativní pověst. Celé je to však trochu jinak. Pokud by se lidé zamysleli, rozhlédli se okolo sebe a promluvili s těmi správnými lidmi, zjistili by že jsem pracovitý týmový hráč.“