Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Piloty ohrožuje přemíra přemýšlení

Piloty ohrožuje přemíra přemýšlení

Po dlouhé nečinnosti přijde úder

Aktuální situace je zejména pro mladé jezdce nebezpečná, míní exmistr světa a v současnosti břitký komentátor dění ve F1 Jacques Villeneuve. A nemá tím vůbec na mysli zdravotní rizika spojená s pandemii koronaviru.

Výzvou pro ně je nucená nečinnost. Do duše se jim tak pozvolna vkrádá nejistota ohledně vlastní budoucnosti, která může přejít až ve strach. V zápřahu během normální sezony na takové úvahy nemají čas. Ovšem teď, Villeneuvovými slovy, „příliš přemýšlejí“.

Jezdci, jako Lando Norris, si teď mohou zazávodit maximálně takovýmto způsobem. Foto: McLaren

Inženýři mají během pauzy většinou možnost pokračovat ve své práci alespoň z domova,“ uvedl Kanaďan v rozhovoru pro televizi Sky. „Závodníci jsou naopak zavřeni do čtyř stěn a to se jim potom hlavou honí leccos.

Jenže potom, pokud se naplní očekávaný scénář, se šampionát rozjede na plné obrátky. Piloti budou muset okamžitě přeladit svoje psychické nastavení. Šílený rytmus závodů z nich udělá jakési stroje. „Hlavně pro málo zkušené jedince to nebude snadné zvládnout. Může to být jeden z rozhodujících faktorů boje o titul,“ dodal Villeneuve.

Zdroj: FORMULE.cz