Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Zahraniční tisk o Grand Prix Španělska

Zahraniční tisk o Grand Prix Španělska

Závod měl být zastaven technickým k.o.

Nikdo ze soupeřů na Michaela Schumachera nestačí, a tak s originálním nápadem, jak učinit šampionát formule 1 zase zajímavým, přišel deník Kurier z Bělehradu. Po nedělní Velké ceně Španělska napsal: "Odeberte mu řidičák!" 

Rudé monoposty dostaly přezdívku rakety a německý mistr světa podle řady zahraničních deníků odvedl znovu mistrovské dílo. V závodě měl totiž problémy s výfukem, ale ani ty jej nezastavily.

"Kdyby se jednalo o box a ne o formuli 1, tak už by šampionát byl dávno kvůli technickému k.o. přerušen," vystihla Gazzetta dello Sport rozložení sil ve startovním poli.  Podle ní Schumacher znovu všechny soupeře zdeptal.

"S Rubensem Barrichellem si mohli už několik kol před cílem sundat helmy, aby si na slavnostní vyhlášení upravili frizúru," popsal prostě italský list dávno rozhodnuté dění na okruhu v Katalánsku.

Některé deníky v mateřské zemi Ferrari nazývají Schumachera sběratelem vítězství, další osamělým rytířem na bitevním poli.

"Schumacher kontroloval závod jako s dálkovým ovládačem," napsal španělský El Mundo a El País se přidal: "Bez Ferrari by to byl báječný šampionát".

Ačkoli Schumacherovi kloudně nefungoval výfuk, s dávkou ironie to prý spíše vypadá na to, že mu nejdou brzdy. Proto je ze seriálu F1 znovu nezáživné sportovní dění a španělský Sport ho nazval dokonce "Tyranií".

Corriere dello Sport ale připomíná, že tentokrát si italská stáj a hlavně Schumacher kvůli defektu na výfuku zažil krušné chvilky.

"Strach, triumf. Němec oslavil další vítězství, jel ale ve voze, který byl před kolapsem. Bůh mu musel pomoci," napsal s tím, že nakonec stejně král Španělska Juan Carlos předal trofej králi závodních okruhů.

Deník Corriere ocenil, že po startu se před Schumachera jako blesk přehnal Ital Jarno Trulli s renaultem, ale po této iluzi, která trvala devět kol, se prý musel podrobit zákonu Ferrari. Trulli nakonec dojel za oběma vozy Ferrari v Barceloně třetí.