Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ferrari: Räikkönenovo počínání je "pochopitelné"

Ferrari: Räikkönenovo počínání je "pochopitelné"

Britský kolega: Fotograf narušil Kimiho osobní prostor.

Za "nešťastnou shodou okolností" označil mluvčí Ferrari Luca Colajanni incident na startu závodu formule 1 v Silverstone mezi Kimim Räikkönenem a francouzským fotografem Paulem Henrim Cahierem.

Räikkönen fotografa srazil k zemi v době, kdy Cahier pořizoval snímky v těsné blízkosti a údajně šlápnul na Räikkönenovy věci ležíci na zemi. To ale Cahier sám popřel.

Ferrari ale označilo Räikkönenovo chování za "pochopitelné", protože podle mluvčího týmu bylo fotografovo počínání příliš "dotěrné" (intrusive - pozn. autora).

"Fotografovo chování bylo příliš dotěrné, šlápnul na Kimiho věci, ačkoli jej na to Kimiho trenér upozornil," řekl Colajanni magazínu autosport.com. "Video a svědci to potvrzují.

Kimiho reakce byla pochopitelná s ohledem na to, jak důležité jsou pro jezdce minuty těsně před startem závodu. Nestrčil do Cahiera nijak silně, ten spadl, protože se nacházel v nejisté poloze.

Jsme přesvědčeni, že se jednalo o nešťastnou shodu okolností."

Podle britského fotografa Darrena Heatha už Cahier narušil Räikkönenův osobní prostor.

"Už byl moc blízko, Kimi musel jednat, odstrčit jej od sebe. Pár vteřin bylo dusno, vypadalo to na odplatu, ale Kimi se otočil a tím to skončilo," popsal incident Darren Heath.

Cahier popírá jakékoli provinění s tím, že fotí již 40 let a vzdálenost, ze které fotil, je podle něj obvyklá.