Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen zlehčuje svůj incident s fotografem

Räikkönen zlehčuje svůj incident s fotografem

A po dvoudenních testech má pozitivní dojmy.

Jak se vám dařilo v dnešních testech?

Nebylo to zlé. Měli jsme drobný problém s autem, který se ale podařilo vyřešit. Jen jsme zkoušeli různé varianty a myslím, že to fungovalo celkem dobře.

V jaké oblasti jsou ty různé varianty?

V oblasti nastavení. Zkoušeli jsme najít ten nejlepší setup, pár nových věcí, abychom zjistili, co je ideální.

Domníváte se, že nyní je nastavení správné?

To se dozvíme příští víkend, nebo v závodě. Nyní je to těžké předpovídat. Pokaždé zkoušíme něco nového, zkoušíme najít to správné nastavení. Když se nám to zadaří, pochopitelně to použijeme, při testech ale těžko říci. Minimálně víme, co děláme, takže... Jsem velmi spokojený s tím, jak auto funguje.

Myslíte si, že vaši rivalové budou na Hockenheimu silní?

To nevím. Nedíval jsem se na časy, které zajížděli. My jsme měli dost svojí práce, takže možná víte více. Určitě McLaren bude rychlý. Podle mého máme ale dobrý vůz a neztratili jsme nic ze své rychlosti, potřebujeme pouze dobrý víkend.

Jste známý jako Iceman, ale viděli jsme vás na Silverstone poměrně tvrdě hájit své soukromí.

Aah to nebylo... Přišel až těsně k mojí helmě a já měl pod sebou své věci, tak jsem ho trošku odstrčil a on spadl na záda, nic se nestalo. Lidé se z toho snaží udělat senzaci, ale on mi neměl stoupat nad věci. Chci říct, že to byla jenom drobnost, z které se lidi snaží udělat velkou věc.

Necítíte, že Ferrari zbytečně v minulém závodě vyplýtvalo svou výhodu nad ostatními týmy?

Nevím, jak to myslíte.

Vůz se od toho loňského zlepšil, dokonce i na tratích, kde normálně nezářil, ale v určitých případech jste nenasbírali tolik bodů, kolik jste jistě očekávali.

Pochopitelně nejsme spokojení s výsledky, kterých jsme dosáhli. Ale dostali jsme se zpět na dělené vedení v šampionátu. Pravděpodobně jsme měli dosáhnout na více bodů, ale udělali jsme chybu, což se v závodění stává. Není to poprvé, a bohužel ani naposledy. Je to součást hry, my se musíme jen poučit.

McLaren zkoušel na svém krytu motoru žraločí ploutev, má Ferrari zájem to také vyzkoušet?

Nerad bych zkoušel jejich části! My děláme na vlastních věcech a dáváme na auto části, které si myslíme, že jsou užitečné. Uvidíte v budoucnu co se chystáme dělat. Jak jsem již řekl, jsem naprosto spokojený s tím, co jsme tu odvedli za práci, kdy jsme zkoušeli různé věci. Neviděl jsem co dělají oni, ani jsem neměl snahu se dívat. Máme svoje vlastní věci na práci, to je pro nás mnohem důležitější.

Sedí Hockenheim letošnímu vozu Ferrari?

Jsme docela šťastní s tím, jak to dnes šlo, včera to pochopitelně bylo vzhledem k počasí komplikovanější. Okruh je to pěkný, vždy jsem si to tu užíval. Je příliš brzy na to říci, jak si stojíme oproti ostatním, ale v autě se cítím dobře a to je vždycky skvělý signál. Jenomže si musíme počkat do závodu, co všechno se stane. Ale já jsem docela šťastný.