Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Coulthard musí porazit Räikkönena

Coulthard musí porazit Räikkönena

V cestě za titulem jinou možnost ani nemá.

Skot David Coulthard pár dní před startem sezóny novinářům prozradil, že jeho cílem je získat titul, a k tomu musí porazit také Kimiho Räikkönena.

"Musím porazit Kimiho... pokud budu chtít vyhrát titul, a to je mým cílem," řekl David Coulthard novinářům na ostorvě Phillip 130 km jihovýchodně od Melbourne.

"Měřítkem každého pilota je, jak se mu vede ve srovnání s týmovým kolegou," řekl Coulthard, který loni vyhrál jediný závod, právě Grand Prix Austrálie. "Při našem prvním společném roce se mi dařilo lépe, druhý rok byl Kimi o hodně silnější. Nyní se soustředím na první závod, odstartovat dobře do sezóny a zjistit, jak si stojí naše auta."

David Coulthard také vyjádřil překvapení nad tím, jak vážně jsou brány výsledky z testů:

"Stále mě i po těch letech ve formuli 1 udivuje, jak mnoho pro lidi znamená jediné testovací kolo při jediném testovacím dni," řekl Coulthard. "To skoro vypadá, jako bych měl vyjet na okruh, vyprázdnit nádrž, bác ho, zajet rychlé kolo a to je to, co uspokojí média. A potom se můžete soustředit na vlastní testy," netajil rozčarování Skot, který skončil celkově druhý v ročníku 2001.

"Až vyjedeme v sobotu do kvalifikace a někdo další bude mít o 5 kilogramů paliva méně, pak bude rychlejší. Jinak to ani nejde."