Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen je po testech o něco klidnější

Räikkönen je po testech o něco klidnější

Porovnávat svojí rychlost s McLarenem se ale zdráha.

Kimi Räikkönen nabral trochu sebevědomí ohledně výkonu Ferrari poté, co v Německu zklamalo. Můžou za to povzbudivé výsledky testů v Jerezu.

Světový šampion byl doslova zmatený z výkonu svého týmu na Hockenheimu, těžko hledal příčiny ztráty na McLaren, který si v podobě Lewise Hamiltona dojel pro suverénní vítězství.

Ačkoliv Räikkönen stále nechce předpovídat, jak si na tom Ferrari stojí v porovnání s McLarenem, je si alespoň jistý, že po testech znovu získali pevnou půdu pod nohama.

"Zkusili jsme spoustu různých věcí a přinejmenším nám to přineslo bližší pochopení," pronesl Fin. "Auto je tedy lepší než bylo včera, ale nevíme, zdali to samé bude platit i při příštím závodě. Stále zůstává několik otazníků, ale jsme už více spokojení a více pozitivní."

Na otázku, kde byl v minulém závodě probém, Räikkönen odpověděl způsobem sobě vlastním: "Nebyli jsme dostatečně rychlí. Takže jsme se potom podívali na to, jak bychom se mohli zlepšit, abychom se dostali do situace, kdy skončíme na prvním místě."

Nedávná forma McLarenu mnohé přesvědčila, že nyní stříbrné šípy předběhly Ferrari na všech frontách. Räikkönen má ale daleko k tomu, aby své naděje na titul vzdával.

"Nadále už nevedeme šampionát, ale je to jenom pro jeden závod," zdůraznil. "Snad dokážeme dostat auto tam, kde bylo před několika Grand Prix, pak by to mělo být v pohodě.

Ještě zbývá hodně Velkých cen, ale je jisté, že McLaren byl v posledních dvou závodech velmi silný. My ale jen potřebujeme dostat vůz zpět do správných kolejí a pokusit se začít vyhrávat závody. Ještě je před námi dlouhá cesta."

O okruhu v Maďarsku mistr světa řekl: "V porovnání s námi tu byl loni McLaren hodně silný, ale je to tam podobné Monaku, tam jsme byli letos docela silní. Snad tedy budeme schopní s nimi soupeřit a pokusíme se vyhrát."

Räikkönen se ještě krátce zmínil o svojí budoucnosti.

"Ještě mi zbývá stále jeden rok," připomněl. "Pořád říkám, že mám kontrakt s Ferrari i pro příští ročník, a uvidíme, co podnikneme potom."