Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen si stále věří na obhajobu titulu

Räikkönen si stále věří na obhajobu titulu

Přestože nyní není z nejlepší trojice nejrychlejší.

Loňský mistr světa Kimi Räikkönen není znepokojen aktuální výkonností Lewise Hamiltona a říká, že stále může obhájit svůj mistrovský titul.

Ačkoli je Fin z trojice bojující o letošní titul právě nejslabší, dokázal v Maďarsku oba své rivaly, Lewise Hamiltona a Felipeho Massu, překonat poté, co se narozdíl od nich vyhnul problémům. Jeho kolega Massa musel tři kola před cílem odstoupit po poruše motoru, Hamiltona zase defekt pneumatiky srazil na páté místo. Räikkönen finišoval jako třetí.

Räikkönen uznává, že ze sebe musí vydat maximum, pokud chce být po posledním závodě sezóny v celkovém hodnocení před svými rivaly.

"Leotšní sezóna ukazuje, že byste se neměli vzdávat. Měli jsme nějaké závody, kdy věci z toho či onoho důvodu nešly jak by měly, ale byl jsem schopen posbírat pár cenných bodů.

"Má pozice po závodě v Maďarsku je lepší než před ním. Neztratili jsme nic, ale potřebujeme soustavně získávat lepší výsledky. Od teď bude každý závod velice důležitý, každý bod bude mít velikou hodnotu.

Myslím, že bude šampionát velice těsný, ale potřebuju po posledním závodě aspoň o jeden bod více než mí soupeři. To je jediný cíl, zbytek už jsou jen detaily."

Räikkönen se těší na nadcházející závod ve Valencii a doufá, že se v pátek naučí trať co nejrychleji.

"Trať jsem viděl pouze z onboard kamery a zdá se být velice rychlá na městský okruh. Vždy jsem miloval jízdu na nových okruzích a vždy se je velmi rychle naučím. Nemůžu se závodu ve Valencii dočkat.

"Jezdit konzistentně už od pátku zde bude mnohem důležitější než na jiných tratích. Kvalifikace bude extrémně důležitá, ačkoli si myslím, že je zde pár možností k předjíždění.

"Pokud bude horko, pomůže to Ferrari. Jako v Montrealu potřebujete dost štěstí a já doufám, že to pro mě neskončí stejně jako v Kanadě."